Ιδού η «κανονικότητα» Μητσοτάκη: Άνδρας των ΜΑΤ εμφανίστηκε στο ΑΠΘ με κάμερα να καταγράφει φοιτητές

Νέα ήθη και έθιμα καθιερώνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη στα πανεπιστήμια καθώς μετά τις αύρες, το ξύλο των ΜΑΤ σε φοιτητές και την ρίψη κρότου λάμψης σε ευθεία βολή, τώρα οι αστυνομικές δυνάμεις καταγράφουν τους φοιτητές με κάμερα.

Συγκεκριμένα, σήμερα το μεσημέρι άνδρας των ΜΑΤ εμφανίστηκε με κάμερα στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης για να καταγράψει κινητοποίηση φοιτητών εντός του πανεπιστημιακού campus. Πρόκειται για μια πρακτική που μέχρι πρότινος υπήρχε μόνο σε κινητοποιήσεις στο κέντρο της Αθήνας.

Οι φοιτητές όταν αντιλήφθηκαν τον άνδρα των ΜΑΤ με την κάμερα, αντέδρασαν, καταγγέλλοντας ότι βιντεοσκοπούνται και πως παραβιάζονται τα προσωπικά τους δεδομένα κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεών τους.

Στο μεταξύ, σε μία συμβολική κίνηση προχώρησαν φοιτητές του ΑΠΘ βάφοντας κόκκινο το συντριβάνι στην πλατεία του Χημείου διαμαρτυρόμενοι για τον σοβαρό τραυματισμό του φοιτητή Γιάννη Ντουσάκη από τις δυνάμεις των ΜΑΤ.

Οι φοιτητές κατήγγειλαν επίσης την ίδρυση της πανεπιστημιακής αστυνομίας αλλά και τη συνεχή παρουσία των αστυνομικών στους χώρους του ΑΠΘ.  Μεταξύ άλλων μιλούν για περιστατικά ακραίας βίας από την αστυνομία και λένε χαρακτηριστικά ότι η αύρα έχει να μπει στο πανεπιστήμιο από την εποχή της χούντας.

Συντριβάνι στη Θεσσαλονίκη
(ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ)
Συντριβάνι στη Θεσσαλονίκη
(ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ)

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί